Samma håla annan ort

Har sett filmen ett flertal ggr, men aldrig har jag sett den på det viset jag gjorde idag. Smala Sussie är inte bara längre en extrem karikatyr utan även en verklighet på sina håll.
Skrämmande! , men jag har nog aldrig skrattat så högt åt den som idag. Kanske för att man återfått perspektiv på saker och ting. Men även på nåttvis ser storyn bakom det uppenbara.

image81

*det finns nog mer än 1Pölsa därute*

We had a talk

Och allt vart lite lättare ! Sorterade lite, vad som låg hos mig och vad som låg hos dig och vad vi kan kasta i soporna.

Vi har våra up´and down´s men dom ligger väldigt jämnt numera i jämförelse med bergochdalbanan vi levde i tidigare.

Usch är fortfarande febrig och vimsig håller tummarna stenhårt för att morgondagen blir bättre.

Känner mig lite tveksam...kan jag gå på mötet jag tycker verkar vettigt trots att jag ett Vuxetbarn? , gäller även viljan att avstå alkohol där? Eller måste man  haft/ha ett beroende?
Är det bara jag som surrar till allt i ett försvar nu? haha

// G

lite mer förvirring

Oj nu funderar jag på om jag överreagerade imorse...
Sitter jag nu och för minskar det jag faktiskt kännde/känner eller förstorade jag det då?
Eller försöker jag bara sopa nått under mattan?

Dermalogica vart är du?

Väntar på mitt kit från Dermalogica, som borde ha vart här för flera dagar sedan. Nu har posten kommit och brevlådan gapar tom  =S
Med andra ord borde det finnas i min låda på måndag senast annars är det nått som gått snett...

Total förvirring!

Besvikelse ,skam och bitterhet är en bra start på dagen...
Det känns som om jag återigen ska kvävas , jag vet ju! Men kan inget göra men som vanligt är jag där och pillar och petar.
Orkar och kan faktiskt inte känna någon tillit alls till dig just nu. Du svek mig igen! Men jag tror inte du ser det....tyvärr.
Frågar mig själv gång pågång, är det så här jag vill ha mitt liv? Om jag inte vill ha mitt liv så här, hur ändrar jag det då?

Har många gånger ångrat att jag gjort den här bloggen officiell, jag vill kunna spy ur mig allt i minsta detalj. Men med respekt för andra människor kan jag inte.

Just nu sitter jag mest med rädslan för att bli ensam om jag börjar sätta mina gränser punkt till pricka. Är jag rädd för att bli ensam för att jag inte står ut med mig själv? Eller för att saknaden och kärleken är stor? Just nu verkar jag inte kunna se skillnaden.

Helst av allt skulle jag vilja slita mig själv i små stycken, en för varje känsla och sen försvinna.
Total jävla förvirring på hög nivå!

Hejja Frittedisko!

Nostalgitripp när den här nyss dök upp i mitt slö tittande på MTV.
Tur att man inte intresserade sig så mkt för vare sig texten eller symbolerna på den tiden...syrligt värre!

VARNING FÖR STARKA SCENER!



Jag säger NEJ till päls!
FUCK CANADA GOOSE!

Streptokocker?

Så nu är jag sjukanmäld :( , de gillar jag inte!
Hoppas nu att jag är bättre imorgon så jag iaf kan jobba då. Om jag är sjuk ihelgen spelar mig ingen roll, för då rullar iaf inte cashen in.
Hoppas nu bara att dom hade en tid på vårdscentralen 13 00 så att jag får pencillin om det nu är halsfluss skit jag har.
Kim som har smittat mig jag lovar och svär! Du är skyldig!

Nu kom Joa♥ hem :) , va glad jag blev ! Slipper jag sitta och tycka synd om mig själv för nu kan han tycka synd om mig ist.
                                                                   image79

Sjukling IGEN!

Feber och halsont igen, börjar bli jävligt trött på vad det nu en är jag bär på för skit! Sitter just nu och håller tummarna för att jag ska känna mig  bättre så att jag slipper ringa och sjukanmäla mig igen. Känns så onödigt när det bara är idag och imorgon kvar och sen är man ledig hela helgen. Man vill ju kunna stå ut.
Jag tror fan att det måste hänga ihop med mitt själsliga måeende, eller iof jag har mått bra super länge nu på det planet...så kanske inte då.
Kankse bara att acceptera att jag är ett "halsbarn" och alltid har varit?
Men kan skiten ta ett uppehåll tills på lördag så jag slipper sjukanmäla mig?!

Lite mer Adam Tensta (im hooked)


Att be om ursäkt

Det är en svår grej, antagligen tt av dom svåraste stegen att ta i sitt liv. Möta skamen...
Det finns rätt många därute som jag skadat pga min "sjukdom" och vissa av dom kommer jag nog aldrig ens komma på att jag ens sårat.
Jag håller dock just på att lista upp dom jag känner verkligen är värd en ursäkt och en förklaring för mina ibland ganska elaka beteenden.

Högst upp på den listan står DU, som engång var min bästa vän. Jag vände dig ryggen för att du inte ville höra på mina varnande ord ang din livsstil. Som om din livstil vore min sak! Jag kunde inte nöja mig med de stunder du och jag delade, utan jag ville även kontollera det som jag ansåg var ett dysfunktionellt beteende i ditt liv. Som att det vore upp till mig att "fixa" dig och dina problem.
Fel vart allt i slut ändan, för trots allt så led jag inte särskilt av just det jag kan kalla ditt "dys". Utan det var ditt och inte mitt! Visst mår man dåligt av att en vän mår dåligt och vill hjälpa till men det får inte gå överstyr så som det faktiskt gjorde.
Du är och har alltid varit en bra och fin människa, lite av en ängel. Kanske just därför jag hakade upp mig på dina "sämre" sidor? Jag ville trycka ner dig lite! Inte för din skull utan för min, för min taskiga själkänslas skull.

Snart ska jag ta tag i dig så var beredd, låt mig få be dig om ursäkt.
God tag den om du vill och räcker den inte för det jag gjort så är det så det är.

Slöseri med tid!

Idag har jag faktiskt gjort en investering! En investering som kommer att bli en invetering i min självbild/självkänsla.
Mitt självförtroende har det aldrig vart nått fel på! Men självkänslan är och har alltid varit mer eller mindre skev.

Självförtroende
= Stark tilltro till den egna personlighetens förmåga att prestera
Självkänsla = Medvetenhet om den egna personlihetens värde

Det jag fyndat är nämligen Mia Törnbloms båda böcker: Självkänsla nu! & Mera självkänsla!
Hur bra läsning somhelst ska jag säga er!
image77image78
"...Innan jag förbättrade min självkänsla styrdes jag mest av rädslor. Och det är många! Jag var så rädd att någon skulle tycka illa om mig eller tycka att jag var jobbig. Jag fokuserade mycket på de dåliga bitarna hos mig själv och var därför väldigt självcentrerad och prestationsinriktad. För TÄNK om någon tyckte jag var ful, eller korkad eller töntig eller hade fula kläder eller inte kom in på coola ställen eller om folk inte kände igen mig eller pratade med mig?
Listan på vad som oroade mig kan göras lång. Jag var till och med rädd för vad folk tyckte om min pojkvän! Jag funderade mycket på vad människor kunde tänkas säga om mig bakom min rygg - även de människor jag inte kände ägnades alla dessa rädslor.
Jag ödslade också en massa tid på att klaga på andra och på hur de beteede sig i olika situationer, så att jag själv inte verkade helt värdelös.
Man kan kalla det slöseri med tid. ..."
-Självkänsla nu! Mia Törnblom

Tror nog många känner igen sig i nån bit av den här texten ( räcker upp en hand), och visst fan är det slöseri med tid?!

Kära tomten!



Här är alltså lite gottigott från min önskelista den här julen, och tro det eller ej! Men just Paris Hiltons parfym Heiress står högst i kurs. Kan bara inte släppa den doften så söt ,så fräsch, så nybadad.
2:a är helt klart lurarna från Skullcandy har tänkt köpa dom i 2års tid nu, men det har inte blivit av. Skorna från Kawasaki är sjukt snygga och enkla skulle kunna ha dom i varje färg ,en dom grå,svarta och lila suktar jag mest efter. Efter en veckas användande av Silkepil från Braun undrar jag vafan man egentligen har en rakhyvel till! Så självklart har även den en plats på listan.
Och Klänningen...behöver jag ens säga nått? Nikita kan sin/min grej dom!
Annars älskar jag små plock, ni vet ett par örhängen här och en vante där. Alltså många små paket de gillar jag!

Idag är min lediga dag! Är sjukt trött skulle egentligen behöva sova hela dagen för att orka med resten av veckan. Tror jag håller på att bli sjukling igen :(
Ska snart klippa mig lite och sen ska jag iväg och klippa Jonna, hon ville ha någonting nytt men min hjärna står still så jag hoppas hon har en plan :)
Sen blir det storhandla med Joa innan det är dags för möte igen.
Längtar verkligen dit idag, behöver få lite energi. Även fast man är sjukt trött efter mötena så har man ändå fyllts på av en massa ny och fräsch energi och tanke verksammhet.

Hoppas ni får en fin dag!

// G

Psst ett hett tips!



(dom där örhängena skulle jag inte banga på heller)

Ibland fattar man ingenting

pga av att man sover! Jag var tydligen skit otrevlig mot Joa i morse :(  , inget jag minns alls dock. Måste ha varit irriterad i sömnen. Varför vet jag inte.
Just nu är jag dock sur på riktigt, stressad, trött, hungrig och såklart röksugen.
Idag kommer bli en såndär jävla dålig dag!

Det första steget...

Har försökt om och om pränta in den här meningen i mitt huvvud, varför vet jag inte då den redan sitter fast klistrad där inne sen långt tillbaka.
Jag vill verkligen få ner det i magen, men jag har så svårt attt acceptera .
Vad kanske ni då undrar?

"Vi erkände att vi var maktlösa inför Alkoholen - att våra liv blivit ohanterliga."

Jag kan alltså inte påverka andras nyttjande av alkohol/droger, hur mkt jag än vrider och vänder på mig själv. Men jag tycks ändå inte fatta det! Jag är där direkt och pillar och petar, kontrollerar och anklagar.
"JAG är den duktiga, det är bara DIG det är fel på" - är tankar som ofta vimmlar i mitt huvvud när jag umgås med missbrukare. Trots att jag vet at jag är lika jävla skyldig i den här sjukdomen....för jag vill ju inte att den ska sluta. Jag mår ju så "BRA" av att få ta hand om alla, hjälpa dom med deras problem/konflikter istället för att ta itu med mina egna.

Visst jag blir bättre på att se mina tabbar hela tiden och jag ser fortare när jag är påväg in i den destruktiva skiten, men ännu är vägen lång och kringelkrokig...

SjukdomSjukdomSjukdom... min har löpt ganska långt, utan att jag ens hajjat till egentligen. Den ända sanningen om livet jag visste var den destruktiva sanningen. Den som gör sig själv illa mest vinner!

Den tävlingen har jag dock gett upp, vinsten i den attraherar mig inte längre.

Hmm...jag kan nog verka jäkligt flummig för många av er där ute, men det här är min värld och min personliga tankar jag skriver ner. Alltså inget jag räknar med att ni alla ska förstå eller hänga med på. Men förhoppningsvis kanske nån känner igen sig och finner lite ljus i sitt mörker?



ödet vill oss inte alltid väl, men vi kan påverka!


Make an on-line slide show at www.OneTrueMedia.com

Från överlevnad mot tillfrisknande

Idag har jag då vart på möte, det var riktigt längesen nu.
Men då situationen i mitt liv blivit ohållbar så fann jag ingen annan väg att gå. Försökte verkligen dra mig ur det här på alla möjliga sätt , och det visste jag ju att jag skulle göra. Så jag garderade mig igenom att få med mig en vän bl.a ,allt för att inte komma undan att slippa känna!
Och oj, vilket bra val det var!
Även om det känns väldigt nervöst och stelt första gången,så var det en enorm befrielse. Känner mig genast mer fylld av både ro och livsglöd.
Jag är inte ensam! Jag är inte perfekt! -men jag duger ändå.

Jag skrev tidigare om det här med överlevnad, om vad jag ska göra nu när jag inte längre behöver kämpa för just överlevnaden. Och nu vet jag! Hittade det i en av broschyrena jag fick på mötet. I den tipsade man om lite littratur och bland dom fanns en bok med titeln
-Från Överlevnad mot Tillfrisknande. Och det känns ju så självklart när jag såg det! Jag ska ju jobba med mig själv mot tillfrisknande, mot att bli än bättre människa. Och det mina vänner är en kamp som aldrig har ett slut. Visst...det låter kanske lite tragiskt, att man ska behöva jobba och kämpa hela livet. Men i det här fallet handlar det om utveckling mot något posetivt, och  vi vill vell inte sluta utvecklas? Inte jag iallafall!

Som ni kanske märker är jag helt lyrisk här på andra sidan :)
Vill verkligen tacka
Bibbi för att hon ställer upp i vått & torrt, otroliga människa!

image71





Extrafilm

Här ska det framkallas!
Jocke sitter och rensar datorn på bilder vi ska framkalla, man får nämligen 30bilder gratis på extra film om ni har missat det! www.extrafilm.se/tv3

image67
                                                                                                                          image69

Mina fina jyckar ska såklart framkallas både i stort och litet format !

Som en såg klinga i hjärnan

Ja vad ka man säga, intressant kväll igår.
Fest hos Kenny planerna var Goa, men vissa bitar fick mig och hjärtat att åka hem istället innan skavsårena i öronen vart allt för stora. Det var som att någon körde med en såg klinga mot metall i hjärnan på en.
Visserligen var jag inge pigg från början, inte Joa heller. Men det här fick oss definitivt inte att undgå febern.

Skönt var det att komma hem iallafall somna som en stock redan innan 01:00, med vissa awakenings (drygt)!
Men sov jävligt skönt förutom det, första gången på länge. Men vaknade dock av att min hals är "urfuntion" och febern är kvar. Hoppas det blir bättre längre fram på dan så jag orkar ta mig till Skutskär, just nu orkar jag knappt ut med Arthur. Så jävla typiskt att man ska bli sjuk dan innan man ska börja jobba igen!!! Om jag har en jävla tur kanske jag hinner få en tid på VC innan jag börjar jobba så jag kan få lite pencillin.

Men annars är allt relativt bra, förutom att jag måste byta mitt telenr . Inte kul att behöva få ont imagen så fort man tittar på missade samtal.

*telefon*

Ut med arthur, in under täcket!

Helg underbara Helg

Så skönt att äntligen vara ledig när alla andra är ledig!

Igår när jag kom hem fick jag mig minnsan en överaskning, potatisgratäng och kött. Du e fin du Joa :)!
Sen unnade jag mig själv att gå på fest faktiskt @ Emmeli sötast. Var riktigt trevligt, synd att jag vara så trött bara så jag inte var till så mkt sällskap kanske. Men skönt å träffa alla man saknat massor. Haha en massa skvaller va det att ta igen också...The world is not enough kan man tro. Skvaller brukar kunna vara rätt roligt, men den här gången vart jag faktiskt rätt ledsen över en sak.
Nån jag bryr mig om (tro det eller ej, på något sätt bryr jag mig) har blivit illa behandlad, och sånt är aldrig roligt.
Det är aldrig försvarbart i mina ögon!

Nu är det snart dags för en lite tur i skogen med Kärleken och Husdjuret (gissa vem som är vem ;) , skoja)
Bara han vill hoppa ur badet någongång!

Sen blir det fika i A-hill och massa med lek hoppas jag.

Kram på er alla!




Fina sepia!

Hade totalt glömt bort att vi skaffat en ny kamera (fy skäms!) , kom på det nu imorse när jag var ute med HeraBjörn. Så jag tog med mig den när det va dax för Arthurs tur.
Oj kan jag bara säga, den funkar helt annorlunda än min gamla. Mkt bättre är den iof, men OJ så många funktioner att hålla reda på! Ska läsa på lite när jag åker på bussen tror jag. Nu provade jag bara med lite olika färg å så, jag är verkligen en sucker för Sepia... kanske därför jag fastnade just på färg funktionen istället för lite viktigare typer av inställningar  *s*

Här kommer iallafall bitar av dagens skörd:

                                                                                              image66

Inte några stjärnbilder men men :)

Strax är det dax för ytterligare en dag på jobbet, ser verkligen framimot min första lediga helhelg den här helgen! Behöver få andas lite, rå om mig själv,Jocke, hundar och vänner. Hoppas på riktigt fint väder så jag och min lilla familj kan ta oss ett par timmar med skogsmys.
Och på söndagen ska jag äntligen ta mig till meditationen! Ska försöka få med mig Ki till graven också, är inte så stark så jag orkar gå dit själv ännu.
Ja just ja! Lördag ska vi på fika i Andersberg en sväng , äntligen får jag leka med mina goo ungar en liten stund .

Lycka till idag J! ....du är bäst!

Nu ska jag ur det här!

Pallar inte att inte kunna få sova i lung och ro så fort det blir helg. Alltid är det nått som ska oroa mig/väcka mig. Kan inte leva så här längre.
Om jag så ska behöva bli "hemlös" igen, så måste jag ta mig härifrån. Den här situationen är ohållbar!

Relationen jag lever i handlar idag inte så mkt om OSS , utan det är du på ditt håll och jag på mitt. Andra människor tar mer plats i ditt liv än vad VI gör nummera. VI ses knappt och du verkar vilja ha det så. Vad finns det då för mening?  Tilliten jag engång hade till dig och drömmarna VI delade, krymper allt mer och mer. Tilliten är redan ett minne  blott.

Kanske kan vi forsätta våran relation?, men under dom här förhållandena kommer den inte att växa sig starkare. Att varje helg behöva oroa sig och få sin oro bekräftad på antingen det ena eller andra sättet. är någon som jag för länge sedan borde lämmnat bakom mig med en annan person än dig. Ändå valde jag att återigen hamna på den platsen där JAG inte får rum att existera men ändå ska finnas.

Gode Gud hjälp mig att finna kraft att se en lösning att hitta mig ett tryggt varmt hem. Orkar inte den här kylan!

Trick or Treat?

I min värld existerar inte treat, så jag får vell välja trick!

Känner mig ruggit upp och ner, väldigt ensam osv. Alla dessa hemligheter håller på att äta upp mig inifrån. Vill bara spy ut dom på hela världen. Spotta ut allt mitt raseri, få domedagen att anlända!

Gode gud låt det bli tisdag någongång så jag slipper gå och bära den här tunga ryggsäcken som egentligen bara  bär på luft. Luft som engång vart den enda luften som jag kunnat andas för överlevand.

Tror vårt besök imorrn, kommer lätta mitt hjärta iaf för stunden. bara det inte blir en "treat" som sen utvecklar sig till ett "trick". Det är den värsta sortens tricks jag vet!

Har haft mkt tankar på livet och döden...undrar vad är det för värld vi lever i? Vad får "dig" att inte känna dig älskad? Om inte du är älskad, hur ska jag då kunna vara det? (ta hand om dig, du vet vem du är )

Livet är som sagt upp och ner kors och tvärs, men rullar ändå vidare och vägrar stanna till. Känns som att vi lever i flera olika små världar, var och en av dom med sin egen tidrymd. Och i dom alla finns ett kosmiskt kaos.

Men jag tar mig igenom det här! För hur mörka vägarna än tycks vara så måste det leda till ljus nånstans någon gång...





Läs gärna texten... det är DU&JAG inte sant?

Diamonds are for ever?




Hårda kanske, men för evigt vette fan. Lätt gångna och lätt förgångna kanske?

RSS 2.0